Η εκκλησία της Παναγίας Ελεούσας βρίσκεται Νοτιοδυτικά του χωριού στην ομώνυμη τοποθεσία «Παναγία». Στην τοποθεσία αυτή, ήταν γνωστό στους χωριανούς ότι υπήρχε παλαιός ναός της Παναγίας (12ος -13ος αι.). Για πολλά χρόνια ένας μεγάλος σωρός από πέτρες ήταν ό,τι παρέμεινε από τα ερείπια του ναού που είχε καταστραφεί από άγνωστη αιτία. Πρόσφατα, μετά την μετακίνηση τους από εκσκαφέα για να καλλιεργηθεί το χωράφι φάνηκαν τα θεμέλια του ναού τα οποία διασώθηκαν σε καλή κατάσταση.
 
Μετά το γεγονός αυτό, η Εκκλησιαστική Επιτροπή αποφάσισε να αναστηλώσει τον ερειπωθέντα ναό και να τον καταστήσει ξανά τόπο λατρείας και προσευχής. Με την ευλογία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσοστόμου και τη βοήθεια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, άρχισε η αναστήλωση του ναού από έμπειρους μαστόρους και τη βοήθεια πολλών εθελοντών, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στη σύντομη αποπεράτωση του έργου σε 14 μήνες (65 εργάσιμες μέρες).  Στις 7 Σεπτεμβρίου  2014 ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος τέλεσε τα Θυρανοίξια του ναού και την επομένη τελέστηκε η πρώτη Θ. Λειτουργία.
 
Ο ναός είναι μονόκλιτος κτισμένος σε ρυθμό βυζαντινό, συνεπτυγμένο σταυροειδή, εγγεγραμμένο, με τρούλλο. Ο ναός εντυπωσιάζει τον επισκέπτη για το απέριττο της μορφής, την κατανυκτικότητα του και αποτελεί πραγματικό κόσμημα για την κοινότητά μας. Η Εκκλησία θα εορτάζει την  8ην  του μήνα Σεπτέμβρη, ημέρα μνήμης του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου και την Παρασκευή της Διακαινησίμου.
 
(Το κείμενο Ετοιμάστηκε από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του ναού)