Λόγω του πολύ καλού κλίματος της περιοχής και της κοντινής απόστασης της κοινότητας από την πόλη της Λάρνακας, του αεροδρομίου και της θάλασσας παρατηρείται μια μεγάλη ανάπτυξη στην κοινότητα.

Η μεγάλη αύξηση των κατοίκων και οι απαιτήσεις για μια καλύτερη ποιότητας ζωής έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη της κοινότητας. Πιο κάτω θα δούμε τους διάφορους τομείς ανάπτυξης της κοινότητας.

Οικιστική ανάπτυξη.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια μεγάλη οικιστική ανάπτυξη στο χωριό. Παλιά σπίτια στον παραδοσιακό πυρήνα του χωριού έχουν επιδιορθωθεί και συντηρηθεί από τους ιδιοκτήτες τους με αποτέλεσμα το κέντρο του χωριού να γίνει ακόμα πιο όμορφο. Γύρω από το χωριό εκτός από τον προσφυγικό συνοικισμό αυτοστέγασης και τα οικόπεδα που έχουν παραχωρηθεί στις φτωχές οικογένειες, έχουν δημιουργηθεί και διάφορα οικιστικά συγκροτήματα κυρίως από διαμερίσματα που διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει νέες ανάγκες για τους κατοίκους της κοινότητας ντόπιους και ξένους και έτσι το κοινοτικό συμβούλιο έχει προχωρήσει στον προγραμματισμό για τη δημιουργία βιομηχανικών και βιοτεχνικών περιοχών καθώς και στην ανάπλαση/πλακόστρωση του παραδοσιακού πυρήνα του χωριού.

Ανάπλαση / Πλακόστρωση παραδοσιακού πυρήνα της κοινότητας.
Προωθείται η ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα του χωριού με σκοπό να διατηρηθεί το παλιό χωριό και παράλληλα να υποστηρίξει την ανάπτυξη που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην κοινότητα.

Βιομηχανική ανάπτυξη.
Προωθείται η δημιουργία βιομηχανικής ζώνης στα δυτικά του χωριού όπου θα στεγάζει βιομηχανικές μονάδες.

Βιοτεχνική ανάπτυξη.
Προωθείται η δημιουργία βιοτεχνικής περιοχής, η οποία θα εφάπτεται της βιοτεχνικής περιοχής Κιτίου. Στην περιοχή αυτή θα στεγαστούν διάφορες βιοτεχνίες της κοινότητας.

Πηγή:

Το κείμενο ετοιμάστηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Τερσεφάνου